ÉReTT

Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács

Kapcsolat: A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium ÉReTT- honlapja

ÉReTT szakmai fórum 2019

2019. május 23-24. között Baktalórántházán, a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumában került megrendezésre a „Számítunk rád! – Számíthatsz ránk! Tudásmegosztás az ÉReTT hálózatában” című szakmai fórum.

A rendezvény célja az ÉReTT tagszervezetei tehetségsegítő tevékenységének
áttekintése és további fejlődési lehetőségeik feltérképezése, valamint az egymás közötti szakmai- és baráti kapcsolatok erősítése.

A fórum 10 órakor köszöntővel vette kezdetét köznevelési vezetők és pedagógusok részvételével, melynek hivatalos programja a meghívóban szereplő napirendi pontoknak megfelelően zajlott.

A napot élmény alapú csapatépítéssel kezdtük, mely játékos feladatain és gyakorlatain keresztül a csapatszellem kovácsolásában nyújtott segítséget.

Az első műhelybeszélgetést Lövei László r. ezredes kezdte, aki a rendészeti képzés aktuális kérdéseiről informálta a jelenlévőket.

A továbbiakban a beszélgetést az intézmények, szervezetek tehetségsegítő tevékenységéről folytattuk. Mélyebb betekintést nyerhettünk többek között Baktalórántháza, Derecske, Lőrinci, Eger, Tokaj tehetségsegítő munkájába.

A nap záró előadását Deme Zsolt, a putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola intézményvezető-helyettese adta elő A tehetségpont akkreditációja című témában, aki nagyon sok hasznos feladatötlettel árasztotta el a pedagógusokat.

Ezt követően a jelenlévők csapatépítést támogató választható programok közül válogathattak, mint például lovaglás, lövészet, kerékpározás, illetve esti wellness a Fenyves csárdában.

Az első nap „zárásaként” a közös vacsora elfogyasztása jó alkalmat teremtett tartalmas beszélgetésre is, melyre a hétköznapokban alig adódik alkalom.

Másnap a finom reggeli elfogyasztását követően a tehetségsegítő kollégákkal együtt önreflexiót tartottunk az előző nap történéseivel kapcsolatban. A nap folytatásaként a következő fontos kérdéskörökkel foglalkoztunk:

1.       Az ÉReTT működési tapasztalatainak áttekintése – tagszervezetek részéről.

2.       Az ÉReTT tehetségsegítő rendszerének áttekintése, javaslatok a továbbfejlesztés irányára.

3.       ÉReTT Tehetség Alap működésének ismertetése, vélemények, javaslatok.

4.      Betekintés a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium életébe, szakmai munkájába.

A jelenlévő személyek a két tartalmas nap során megállapították, hogy a tehetségek gondozása, bontakoztatása pedagógusi munkánk nélkülözhetetlen része. A megszerzett készségeket, képességeket többé már nem veheti el tőlük senki. Mint minden oktatási intézménynek, iskolánk vágya és célja az is, hogy aktív, önálló és tudatos tehetséges gyerekeket neveljen.

 

Újabb ÉReTT-siker 2019-ben is

Intézményünk delegált képviselői 2019. április 29-én az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács Püspökladányban, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában megrendezésre kerülő „Mindenki tehetséges mítosz valósága” című szakmai fórumán vehettek részt.

A rendezvény fontos programrészeként szerepelt többek között a tehetségek és tehetségsegítők elismerése „rendészeti területen”. A díjazottaknak Bagi István az ÉReTT elnöke és Asztalos Zoltán r.alezredes ünnepélyes keretek között adta át a díjakat és az elismerő okleveleket tevékenységeik, elért eredményeik méltatását követően.

A díjakat és az értékes tárgyjutalmakat az ÉReTT négy kategóriában osztotta ki, melyekből intézményünk egyik kiváló tehetsége is részesült. Kovács Ariel 11. b osztályos tanuló az ÉReTT Tehetségígéret Díját tudhatja magáénak az ökölharcban nyújtott kiemelkedő teljesítménye, szorgalma és példaértékű magaviselete elismeréseként.

Tanulónk 2016. szeptember 1-jén kezdte középiskolai tanulmányait a Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola rendvédelmi ágazati képzést nyújtó osztályában. Iskolai munkáját tekintve alapos és megbízható. A felnőttekkel szemben tisztelettudó, segítőkész, társaival szemben barátságos. Figyelme koncentrált, viszonylag kitartó, megértése, felfogásmódja gyors és biztos.

Díjazottunk az ökölharccal édesapja által ismerkedett meg elemi iskolás korában, s azóta is élete részét képezi. A kiemelkedő eredményekhez vezető hosszú úton diákunkat edzője, Soós Lajos úr segítette és segíti napjainkban is szakértelmével. Mindig ott áll mellette, támogatja és a helyes útra irányítja. Maga a harcművészet többek között önbecsülést és önfegyelmet nyújtott számára. Jelenleg az ózdi Pit-Bull Team igazolt tagja.

Az első nagy mérkőzése 2010 márciusában a K-3 Pitbull Gála volt Ózdon, amelyen első helyezést ért el. Ezt követően Budapesten, a K-3 Magyar Bajnokságon, valamint Ózdon, a Küzdősport Gálán sikeresen nyert ellenfelei ellen. 2011-ben részt vett Soroksáron a Nemzetközi Kempo Kupán, ahol megszerezte az első helyezést.

Kiemelkedő eredményei többek között:

  1. 2016. március 26. — Ózd, II. Spartan Kupa, I. hely
  2. 2017. március 4. — Szigethalom, Nyílt Kempo Világkupa, II. hely
  3. 2018. március 17. — Ózd, IV. Spartan Kupa, I. hely
  4. 2018. december 22. — Ózd, V. Spartan Kupa, I. hely.

Szeretnénk ezúton is gratulációnkat kifejezni eddig elért eredményeihez és buzdítani őt további sikerek elérésére.