Kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő és értékesít
főleg a végső fogyasztók számára. A munkája során érvényesíti a termékeinek
kézműves jellegét. Kézműves keretek között zöldség-, gyümölcs feldolgozást ezen
belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát,
kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül
(joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tej alapú italokat készít), és sütőipari termékeket
(ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és
száraztésztát állít elő. A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja
az élelmiszer előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó termék-nyomon
követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit
értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is. Munkáját a gazdaságossági
elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűzmunka-és
környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) betartásával
és betartatásával végzi.